Home Događaji Sajmovi 30. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam
30
Kategorije

Date

08 - 10 ruj 2023
Expired!

Time

All Day

Etikete

Istaknuto,
Popularno,
Preporuka

30. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam

Sajamski prostor u Gudovcu i ove godine će biti središte poljoprivredne mehanizacije, ali i svega najboljeg što Hrvatska poljoprivreda i velik dio gospodarskog sektora nudi. Svima je poznata činjenica da niti jedna digitalna komunikacija ne može biti dostojna zamjena razgovoru licem u lice i neposrednoj ponudi i potražnji. Zato će Gudovac ponovno biti središte regije za politički, gospodarski, ali i društveni život.

Ovogodišnji Jesenski međunarodni bjelovarski sajam slavi jubilarnih 30 godina održavanja. Prvi sajam održan je u listopadu 1993. i od prvog dana svog održavanja pokazao je važnost takve manifestacije za razvoj poljoprivrede i gospodarstva za svoj kraj, ali i za razvoj poljoprivrede u Hrvatskoj. Povijest koju ima Sajamski prostor u Gudovcu seže stoljećima unazad, a Jesenska manifestacija početak je razvoja sajma kakvog danas poznajemo.

30. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam

Razvoj sajma usko je vezan uz razvoj stočarske izložbe pa se tako i ove godine obilježava 30. Državna stočarska izložba koja prikazuje najbolja grla u Hrvatskoj gdje će biti predstavljene sve ranije izlagane vrste domaćih životinja (goveda, konji, magarci, ovce, koze, perad i pčele), s izuzetkom svinja zbog pojave afričke svinjske kuge. Bez obzira na sve izazove s kojima se danas susrećemo, izložba stočarstva vrhunac je hrvatskog stočarskog uzgoja.

30 jesenski medunarodni bjelovarski sajam 01

Osim Državne stočarske izložbe, važno je napomenuti i teme koje će obilježiti Jesenski sajam i koje će biti sastavni dio sajma. Radi se o temi Peti element koji se održava po 7. put i koji će predstaviti obnovljive i ostale izvore grijanja te tema Drvni svijet koja se održava 6. put u sklopu koje će biti predstavljeni izlagači i aktualnosti posvećeni načinu obrade drveta i drvnih proizvoda. Osim Petog elementa i Drvnog svijeta, važan sajam u sklopu Jesenskog sajma je sajam opreme za stočarstvo koji nudi sve što je potrebno stočarima u bavljenju onim u čemu su najbolji. Zanimljive teme u sklopu sajma pratit će i predavanja koja će na stručan način predstaviti svojim posjetiteljima aktualne teme i na kojim će stručnjaci iz svog područja iz čitave Hrvatske moći savjetima pomoći svim zainteresiranim za predavanja.

Ove godine pripremili smo sadržaj i natjecanja za posjetitelje koja će istaknuti jubilarni 30. Jesenski sajam od ostalih. Pripremili smo natjecanje u jedenju Sajamskog burgera koji svoj nastanak zahvaljuje upravo postojanju Bjelovarskog sajma, te ispijanje piva poznate bjelovarske pivovare Zeppelin koja će ponuditi svoje craft pivo natjecateljima i posjetiteljima Jesenskog sajma. Uz spomenuta natjecanja, sadržaj i ove godine bit će zanimljiviji i drugačiji od dosadašnjih.

Bjelovarski sajam danas je prepoznat u cijeloj Europi i kao takav uvršten je u Europski kalendar sajmovanja. Partnerski odnosi sa međunarodnim sajmovima i izlaganja na istim dokaz su sveprisutnosti i prepoznatljivosti našeg sajma. Izlagači iz većeg dijela Europe potvrda su važnosti prisustva, a rekordi posjećenosti koji se svake godine ruše, jamstvo su da najbolji dani tek dolaze.

30. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam

U 30. godina Bjelovarski sajam je iz Međužupanijske izložbe stoke prerastao u respektabilan i nezaobilazan poljoprivredni i gospodarski sajam u srednjoj Europi. Danas među izlagačima Bjelovarskog sajma kola izreka „ako nisi prisutan na manifestacijama Bjelovarskog sajma, kao da ne postojiš“.

Dođite i provjerite što smo sve pripremili za Vas i što to čini naš jubilarni 30. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam posebnim.

30 jesenski međunarodni bjelovarski sajam 02

 

CentarZabave.com
Novine.hr
DiscoverCroatia.net

The event is finished.