Početna Događaji Koncerti Zvijezde opernog svijeta na Rabu
zvijezde opernog svijeta na rabu

Lokacija

Rab
Kategorija

Datum

09 ruj 2023
Istekao!

Vrijeme

21:00 - 23:00

Etikete

Istaknuto,
Popularno,
Preporuka

Zvijezde opernog svijeta na Rabu

Rab će 9. rujna odjenuti posebno, veselo ruho na gala večeri sa scenama iz opere i operete s početkom u 21 sat u prekrasnom ambijentu Ljetnog kina Rab.

Ovaj je koncert nastavak na prošlogodišnji koncert OPERissimo, realiziranim pod budnim okom proslavljene primadone Dunje Vejzović, a čiji se program sastojao od uvertira, arija i scenama iz opera Bizeta, Verdija, Puccinija Čajkovskog te Wagnera.

zvijezde opernog svijeta na rabu 01

Zvijezde opernog svijeta na Rabu

Ovogodišnji OPERette koncert, tj. gala večer sa scenama iz opere i operete, ugostit će renomirane zvijezde opernog svijeta: Dianu Haller, Evelin Novak, Krešimira Stražanca i Ivana Turšića. Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije će pod ravnanjem dirigenta Valentina Egela izvesti uvertire te arije poznatih skladatelja kao što su Rossini, Stolz, Millöcker, Offenbach, Bizet, Lehar, Lörtzing, Káláman i Strauss, a sve to, pomno je odabrala upravo primadona Vejzović koja ove godine slavi okrugli 80 rođendan! Za tu je večer pripremljen poseban program koji će ljubitelje opere i operete zasigurno razveseliti i oduševiti, ali sigurno će se roditi i neke nove ljubavi prema takvoj vrsti glazbe.

Ovogodišnje izdanje organiziraju Grad Rab, Pučko otvoreno učilište Rab, Turistička zajednica grada Raba i Hrvatska radiotelevizija, dok su sponzori Ministarstvo kulture i medija te bračni par Biserka i Michael Baum, zaljubljenici u otok Rab i klasičnu glazbu, koji već drugu godinu zaredom velikodušno podupiru ove koncerte. S obzirom da je ideja organizatora da ovakvi koncerti postanu tradicija u gradu Rabu, za ovu priliku skovana je i posebna egida naziva Zvjezdane rapske noći, te se upravo pod tim nazivom planiraju svi ostali koncerti koji će se održati u suradnji s primadonom Vejzović.

zvijezde opernog svijeta na rabu 02

Zvijezde opernog svijeta na Rabu

Pozivamo Vas da u subotu 9.9.2023. prisustvujete koncertu OPERette, s početkom u 21 sat u Ljetnom kinu Rab te doživite pravu zvjezdanu rapsku noć pod vedrim nebom!

 

CentarZabave.com
Novine.hr
DiscoverCroatia.net

Ovaj događaj je završen.

Oznake: ,