tjedan kajkavske kulture krapina 2023

Date

02 - 09 ruj 2023
Expired!

Time

All Day

Etikete

Istaknuto,
Popularno,
Preporuka

Tjedan kajkavske kulture Krapina 2023

Atmosfera koja preplavi Krapinu za vrijeme Tjedna kajkavske kulture kako bi se slavio ‘kaj’, riječima je neopisiva. Prepuni trg Ljudevita Gaja i okolne ulice u potpunosti ožive grad bogate povijesti i privlači mnoge posjetitelje željne tradicionalno-kulturnog programa i posebnog doživljaja. Djeca obučena u tradicionalne nošnje na Dječjem korzu, izložbe, recitali, nastupi kulturno-umjetničkih društava, koncerti, predstave, te kao šlag na torti Festival kajkavskih popevki. „Kaj“ se čuva kao najvrijednije blago i želi se prenijeti na mlađe naraštaje. Stoga se djeca i mladi aktivno uključuju u brojne sadržaje, a starije generacije prenose im s radošću svoja iskustva.

Posjetitelji imaju mogućnost uživati u zanimljivim lokacijama kroz grad, svatko prema svojim interesima : Vinski plac, Plac suvenira i festivalskih delicija, Etno kućicu i festivalsku slušaonicu, a tu su i Dani krapinskog sporta prepuni turnira u različitim sportovima te Zagorski gospodarski zbor, najveće okupljanje gospodarstvenika i obrtnika Hrvatskog zagorja, a i šire.

tjedan kajkavske kulture krapina 2023 01
foto: Philipp Tomaš

Tjedan kajkavske kulture Krapina 2023

Posebna je zanimljivost i izložba instalacija poduzetnika Krapinsko-zagorske županije „STRUCTIA“ (izložba industrijskih instalacija).

Tjedan kajkavske kulture nudi i pregršt glazbenih koncerata – od Vinskog placa (kod OŠ „Ljudevit Gaj“) na kojem zagorski glazbenici nastupaju od 4. do 9. rujna od 20 sati, bit će tu „Kontra band“, „Šarmeri“, „Ansambl Zagorje“, „Zvuci Zagorja“, „Dečki z bregov“, „Fiškali“, za ljubitelje rocka i popa ispred Festivalske dvorane u četvrtak, 7. rujna nastupaju „Gentlemen’s Club“ te „The Sway band“ u petak, 8. rujna i subotu, 9. rujna. Najveće glazbene poslastice rezervirane su za glavni gradski Trg Ljudevita Gaja kada će suvereno vladati naše najveće glazbene zvijezde, festivalski četvrtak, petak i subota od 22 sata –  7. rujna neponovljiva i razdragana Maja Šuput, 8. rujna Petar Grašo i 9. rujna Psihomodo pop.

tjedan kajkavske kulture krapina 2023 02
foto: Philipp Tomaš

Tjedan kajkavske kulture Krapina 2023

Pjesma, ples, fini mirisi, još bolji okusi i dobra zabava može se pronaći na svakom koraku. Dođite u Krapinu 2.-9. rujna i provjerite zašto je Tjedan kajkavske kulture najljepše i najveselije vrijeme u gradu!

 

Novine.hr
CentarZabave.com
DiscoverCroatia.net

The event is finished.