Home Događaji Festivali ISTAKNUTA DOGAĐANJA Manifestacije Visualia festival i 5. Pula Marathon
visualia festival i 5. pula marathon

Date

21 - 23 ruj 2023
Expired!

Time

All Day

Etikete

Istaknuto,
Popularno,
Preporuka

Visualia festival i 5. Pula Marathon

Visualia festival, 21.-23.rujna 2023.
Visualia, festival svjetla, će se pojaviti u 9. svjetlosnom izdanju od 21. do  23. rujna 2023. U centar Pule po brojnim lokacijama dovodi lokalne, nacionalne i međunarodne umjetnike, redom stručnjake u području audiovizualnih umjetnosti i moderne tehnologije. Festivali svjetla itekako su poznati po čitavom svijetu i odišu inovativnošću i WOW efektima.

visualia festival i 5. pula marathon 01Visualia festival i 5. Pula Marathon

Najpopularniji su 3D video mappinzi na pročeljima zgrada koji iste oživljavaju na nevjerojatno živopisne načine i posjetitelje ostavljaju bez daha. Osim 2D i 3D video mappinga, Visualia je prepoznatljiva po brojnim audiovizualnim instalacijama i svjetlosnim performansima koji su najčešće tematski raspoređeni tijekom tri uzastopne večeri.

Visualia u Puli je besplatna za sve posjetitelje i sama je po sebi dovoljna da se odlučite za izlet u Pulu i uvjerite se u sve navedeno i sami.

visualia festival i 5. pula marathon 02

 

5. Pula Marathon, 22.-23. rujna 2023.
Trkači pak imaju još više razloga za posjetu ovom preko 3000 godina starom gradu: 23. rujna 2023. zadnju večer Visualia festivala, kroz centar se trče noćne utrke od 5, 10 ili 21 kilometar u okviru poznate i rado posjećene trkačke manifestacije Pula Marathon. Rute trčanja su jedinstvene, trči se pored ili kroz brojne povijesne građevine, a sam cilj nalazi se u Pulskoj areni nakon čega slijedi završni after party rock grupe Psihomodo Pop s početkom u 22.00 sata.
Ulaz za publiku je besplatan.

 

visualia festival i 5. pula marathon 03Visualia festival i 5. Pula Marathon

visualia festival i 5. pula marathon 04

 

Nema trkača koji nije bio oduševljen utrčavanjem u povijesni amfiteatar. Rute su još impozantnije jer su obogaćene vizurom Visualia festivala, nerijetko se protrčava i kroz same instalacije pa i ne čudi što se broj trkača povećava iz godine u godinu te što se na događaj odazivaju i profesionalci i rekreativci iz cijele zemlje i inozemstva.

 

CentarZabave.com
Novine.hr
DiscoverCroatia.net

The event is finished.